Stvoření, Evoluce....

9. 1. 2008 19:20
Rubrika: Book case

Kdo jsme a odkud jsme přišli??

 Z hlediska molekulární biologie je člověk složitá struktura tvořená nukleonovými kyselinami, které jsou tvořeny zákl. chem. prvky(C,H,N,O,S...) Je už v těchto ministrukturách  uložen jakýsi základní koncept toho, jak budeme vypadat, jak se budem chovat, či co se bude odehrávat v naší mysli?? Je život pouhou chemickou reakcí?? Nebo za tím bude i něco víc....??

Všechny organismy, živočichové, rostliny vznikly přírodním výběrem (složitým vývojem od nejjednodužších struktur až po nejsložitější v průběhu času). Je všechno co máme kolem sebe dílem náhody, Boha nebo inteligentního designera??

 Člověk a šimpanz mají hodně společného: vzpřímený postoj, podobnou konstrukci těla,používání nástrojů předními končetinami a taky 98,4% veškerého genového vybyvení. Podle evoluční teorie tak máme společného předka. Odkud se v člověku bere rozum; vnímání své vlastní existence v čase, přítomnosti, minulosti a budoucnosti? Jak si vysvětlujeme to že člověk vnímá vědomí druhého člověka, touží milovat a být milován? Je to snad také dáno přírodním výběrem??

 Nakousl jsem asi dost složité téma a přiznávám se, že i já jsem v tomhle směru nováčkem, i když jsem do sebe nasoukal pěknou hromádku publikací. Pokud teda taky patříte mezi zvídavé a snažíte se v tomto "oboru" získat komplexnější rozhled, mohu doporučit triologii od Mgr. Marka Orky Váchy: 1.Tančící skály, 2.Šestá cesta, 3.Návrat ke stromu života.

 Na Spoustu otázek nebudeme znát úplnou odpověď asi nikdy, ani tyto knihy ji nenabízí, co však mohou nabídnout je "cesta".Cesta za poznáním, hledáním, vždyť sám Kristus řekl: Já jsem cesta

 

Zobrazeno 1599×

Komentáře

DominikO

Tu knihu jsem sice nečetl, ale slyšel jsem na ni samou chválu. Co jsem ale četl a co mi dost dalo je "Přírodní vědy a teologie" od Josefa Ondoka. Je to i o nových morálních otázkách, které před nás staví přírodní vědy, přičemž Ondok nabízí také spíše cestu, než hotové odpovědi.

manime

hej! tyhle knížky jsou fakt bezvadný! dokázaly ve mě vzbudit plno pozitivních emocí...nad těmi tématy je tam dost dobré zamyšlení, Orko je v tomto oboru fakt borec:),umí to dost dobře podat-alespoň co se týče mě

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio